Tiedättehän sen ryhmän. Ne ärsyttävät ihmiset. Jotka tulevat kertomaan miksi sinun valintasi on huonompi kuin heidän. Heillä on aina mielipide ja omasta mielestä erittäin hyvät perustelut sille, miksi heidän valintansa on parempi kuin sinun.

Aika harva asia jää heiltä huomaamatta. Vaikka kuinka koettaisit olla hiljaa oman valintasi kanssa, joku sen kuitenkin huomaa. Ja silloin, kuin taikaiskusta, ärsyttävät ihmiset kokoontuvat ja aloittavat kilpailun siitä, kuka keksii hauskimman tai omasta mielestään pätevimmän perustelun sille, miksi sinä olet väärässä ja he oikeassa. Miksi sitä oman valinnan erinomaisuutta täytyy julistaa?

Mistä niitä riittää? Ihmisiä, joille ei tunnu kelpaavan omat valinnat, koska niitä täytyy niin kovasti perustella. Jos ei kysytä, älä perustele. Tai julista oman valinnan erinomaisuutta.

Ja pieni huomio. Jos kysyt, miksi valitsit näin tai noin ja siihen vastataan, niin sen jälkeen ei olisi enää syytä perustella sitä omaa valintaa, ellei sitä kysytä. Jos vastaus ei miellytä, älä kysy.

ps. Mikäli joskus vastaus tuntuu siltä, että sillä syyllistetään, tutki hiljaa mielessä, onko se syyllistävä ääni sittenkin lähtöisin omasta päästä.