Kävi peikkomainen flaksi ja sain ostettua käytetyn Trek 920 polkupyörän! Pyöräbudjettini meni aika tavalla mönkään tämän kevään töiden sulettua. Onni oli kuitenkin myötä ja pääsin paremman retkipyörän onnelliseksi omistajaksi.

Kuinka paljon mukavempaa se pyöräily nyt sitten tuolla pyörällä on, kun sitä vertaa Helkama City 7 -pyörään? Paljon, se on paljon mukavempaa.

Testiretki nro 1

Ensimmäinen koeretki suuntautui Loviisaan, minne on noin 40 km matkaa. Hieman harmillisesti sattui jälleen todella tuulinen päivä ja tuuli kävi sivusuunnasta. Välillä puuskissa tuuli meinasi heittää kumoon, mutta siitä selvittiin kuitenkin pienellä nojaamisella tuulta vasten.

Tie 170 ei ole ehkä se kaikkein hienoin tie pyöräillä. Maisemat ovat kovin yksitoikkoiset. Liikennettä ei kuitenkaan ole kovin paljon, suurin osa autoista ajaa moottoritietä. Piennar on kohtuullisen kokoinen ja päällyste on hyvällä mallilla. Kyllä siinä kelpaa pyöräillä matkantekemistä varten, maisemien katseluun löytynee parempiakin reittejä.

Loviisa itsessään on nätti paikka ja sinne suosittelen kyllä suuntaamista. Satama on mainio ja siellä rakennetaan purjelaivaa käsipelillä. Tutustumisen arvoinen asia sekin!

Satamaa koristaa oivasti nimetty vanha höyrylaiva.

 

Kahvit vielä lounaan päälle ja sitten takaisin kotiin.

Matkantekoon meni ilman pieniä taukoja yhteensä noin 4 tuntia, kokonaismatkan ollessa noin 80 kilometriä. Takaisinpäin tulin vähän turhan kovaa, etenkin keliin nähden. Ja ehkä kevään kuntoon! Seuraavana päivänä jaloissa ei kuitenkaan tuntunut polkeminen mitenkään, joten hyvin pystyi tekemään työmatkan ja kauppareissun seuraavana päivänä.

Testiretki nro 2

Toinen retki suuntautui Vantaalle. Reitti oli hieman mielenkiintoisempi, vähän pienempiä teitä ja ei niin tuulinen keli. Joten ei muuta kuin matkaan!

Alkupään tiet oli kohtuullisen miellyttäviä, Pornaisten ja Järvenpään kautta, Seutulan läpi Kivistöön. Ja sieltä pienen lepo-, ruokailu- ja jutusteluhetken jälkeen takaisin. Matkaa piti tulla 120 kilometriä yhteensä, mutta kaiken harhailun ja risteyksien ohi ajamisten jälkeen sitä tuli 128 kilometriä. Ei onneksi merkkaa retkeillessä mitään. Harmitti toki ajella edes takaisin teitä ja Google Maps puhelimella antoi jälleen aika erikoisia polkuja ajettavaksi.

Takaisin tullessa meinasi tulla vilu, onneksi oli huppari mukana. Aina on hyvä olla lämmin taukovaate, jonka voi tarvittaessa laittaa myös ajovaatteeksi. Sormikkaat olisivat myös olleet oikein hyvä olla, illat ei ihan vielä ole kovin kuumia.

Tuusulanjärven rannalla on kiva taukopaikka.

 

Ruokahetki paluumatkalla Porvoon rajalla.

Miltä se nyt sitten tuntui?

Mahtavalta. Pyörä tuntuu mahtavalta. Vaihteet on erilaiset käyttää kuin mihin olen tottunut, mutta niiden kanssa alkaa tulla sinuiksi. Satulan vaihdan ehkä samaan kuin mikä vanhassa pyörässä on. Jarrut ovat tehokkaat ja vaikka renkaat on leveähköt, ne rullaa hyvin asvaltilla. Leveys tuo myös vakautta hiekkateillä ja poluilla.

Vaihteiden välitykset riittävät jyrkkiin ylämäkiin ja isoimmalla vaihteella ei ihan heti lopu välitykset alamäessäkään. Nopean testin aikana maksimivauhti on ollut 55 km/h, kovempaakin olisi päässyt jos vain paikka sen sallii. Vaihde ei loppunut vielä kesken. Harvemmin tuollaista vauhtia on kuitenkaan tarvis mennä. Mutta se on mahdollista!

Voin suositella pyörää retkeilyyn ja asiointimatkoihin! Käytettynä niitä liikkuu vähän, itselläni kävi omasta mielestä tuuri!