Jälleen on paljon puhetta siitä, mistä saataisiin lisää tekijöita SOTE-aloille. Yhä useampi SOTE-alalla työskentelevä joko harkitsee työpaikan vaihtoa, tai on jo niin tehnyt. Syitä on useita. Osasyy on liian kiireinen työtahti, liikaa töitä ja liian pieni palkkaus.

Mistä sitten lisää tekijöitä? Jotkut puhuvat siitä, että meidän pitäisi ”tuoda” sairaanhoitajia ulkomailta. Omasta mielestäni ihmiset eivät ole tuontituote, vaan ihmiset saavat ihan itse päättää tulemisistaan ja menemisistään. Yksi vaihtoehto on houkutella alan vaihtajat takaisin SOTE-alalle. Houkuttimena on edelleen huonot työolot, huonoa johtamista ja pieni palkka. Ei se taida houkutella ulkomailta, eikä kotimaasta enempää tekjöitä kuin tähänkään saakka.

Helppoja ratkaisuja tähän ongelmaan ei ole. Jos työolot saataisiin sellaisiksi, että loppuunpalaminen ei olisi sääntö vaan harvinainen poikkeus, palkka saataisiin kohdilleen, se voisi korjata SOTE-alan työvoimapulaa. Silloin työvoimapula toki siirrettäisiin niille aloille, mille sosiaalityöntekijät ja sairaanhoitajat ovat siirtyneet. Ihmisten määrää työolojen korjaaminen ei lisäisi. Tarvitsemme lisää tekijöitä useille aloille. Pelkästään Suomen omalla väestöllä työntekijävajetta ei saada ratkaistua.

Hyvin usein kuulee, että mistä rahat parempiin palkkoihin ja lisäkäsiin? Yksi sairasloma maksaa huomattavan paljon. Jatkuvat pitkät sairaslomat loppuunpalamisten johdosta kuntouttavine terapiajaksoineen ei ole myöskään ilmaisia. Virkeä tekijä, joka on motivoitunut, saa enemmän aikaan kun viimeisillä voimillaan työstä suoriutuva tekijä.

Voi tuntua hurjalta ajatukselta, mutta mitä jos SOTE-alalla siirryttäisiin lyhyempiin työviikkoihin, sellaiseen palkkaukseen, että sillä tulee toimeen vaikka ei pystyisikään tekemään yö- ja pyhävuoroja, annettaisiin enemmän vastuuta luottamusta siihen, että hoita ja sosiaalityöntekijä oikeasti osaa tehdä oman työnsä.

Toinen asia, mikä pitäisi korjata on se, että jos palkataan sosiaalityöntekijä, hän pääsee tekemään sitä työtä, mihin hänet on palkattu. Ja tekemään sen siten, että sen voi tehdä hyvin. Työn tekeminen jatkuvasti siten, että ei kehtaa sanoa sitä tehneensä on henkisesti kuormittaa, ei palkitse ja vie motivaation työn tekemisestä.

SOTE-alan kuntoon laittaminen parantaisi ennaltaehkäisevää työtä, jonka säästöt näkyvät muutaman vuoden päästä. Aluksi voi tulla lisää kustannuksia, mutta jo muutaman vuoden päästä niin taloudelliset kuin ne tärkeämmät, inhmilliset asiat menevät parempaan suuntaan. On helppoa sanoa, että säästetään nyt sosiaalityöstä, koska se näkyy tällä vaalikaudella. Seuraava vaalikausi saakin sitten käsiinsä ongelman, minkä korjaaminen on huomattavasti hankalampaa ja kalliimpaa.

Pidetään meidän SOTE-alan ihmisistä huolta. Meistä jokainen tarvitsee heitä joskus. Ennaltaehkäisemällä ongelmien muodostumista parannamme ensisijaisesti ihmisten hyvinvointia ja toissijaisesti taloutta.