Suomi on iso maa, jonka väestö on jakaantunut lähes yhtä isolle alueelle. Eteläisessä Suomessa asuu toki paljon ihmisiä, mutta suurin osa asuu kuitenkin muualla. Yksityisautoilu on epäekologista ja kallista, mutta mitkä ovat ne todelliset vaihtoehdot, jos oikeasti haluat liikkua paikasta A paikkaan B, käyttämättä siihen koko vuorokautta?

Jos haluaa päästä Helsingistä Turkuun tai Tampereelle, se onnistuu helposti. Myös Jyväskylään menee useampikin kulkuväline päivän aikana. Helsingin naapurikaupunki Porvoo on myös näppärästi ja edullisesti saavutettavissa. Mutta jos haluatkin päästä Porvoosta Tampereelle, niin se ei olekaan ihan niin yksinkertainen asia.

Katsoin Matkahuollon nettisivuilta, että mitä yhteyksiä se tarjoaa. Heidän hieno tietokonejärjestelmä tarjoaa kaikki kaksi vuoroa, Karhulan kautta, jossa vaihto, matka-aika vain 6 tuntia ja 5 minuuttia, netin kautta ei ole ostettavissa lippua, joten hintaa en edes tiedä. Toinen vuoro menee Lahden kautta, matka-aika 4 tuntia 35 minuuttia, kaksi vaihtoa. Hintaa ei tähänkään saa tietää kuin soittamalla liikennöitsijälle tai astumalla bussiin.

Koska tiedän, että Porvoo – Helsinki väliä liikennöi yli 80 vuoroa päivässä, samoin Helsinki – Tampere välillä kulkee kymmeniä bussivuoroja sekä junavuoroja, tiedän, että Tampereelle pääsee julkisilla halvimmillaan vähän yli kymmenellä eurolla ja matkustusaika vaihtoineen on noin 3 tuntia ja 30 minuuttia. Seuraavaksi halvin vaihtoehto on alle 20 euroa sekin. Matkustusaika kutakuinkin sama. Täytyy vain ensiksi hakea reitti Helsinkiin ja sieltä erikseen Tampereelle. Jotenkin sellainen tuntuu näin vuonna 2018 vähän 80-luvulta.

Jos olisin turisti, en tuota vaihtoehtoa osaisi välttämättä etsiä. Miten voi nykypäivänä olla niin vaikeaa tehdä järjestelmä, jolla asiakkaan ei tarvitse tietää, miten ja milloin julkinen kulkuneuvo kulkee? Ja jos haluaisin päästä vielä vähän kauemmas, kuten Multialle, sinne ei pääse kuin aamulla vähän yhdeksän jälkeen Keuruulta.

Tosin, syrjäseuduilla tyhjillä linja-autoilla ajamisessa ei siinäkään ole mitään järkeä. Olisi melkoista dieselin haaskausta ajaa paljon reittiä, jossa kerran tai kaksi viikossa joku nousee kyytiin.

Yksin matkustavalle julkinen liikenne on jo kohtuullisen hintaista, etenkin kun siinä säästyy parkkimaksut ja parkkipaikan etsinnät. Mikäli kulkijoita on kolme tai enemmän, ei säännöllisesti käytettynä julkinen liikenne pärjää enää hinnalla, mikäli auto on taloudessa pakollinen.

Vertailun vuoksi, matka-aika ilman taukoja omalla autolla Porvoosta Tampereelle kestää 2 tuntia ja 30 minuuttia. Eli tunnin nopeammin kuin julkisilla kulkuneuvoilla. Kun lasketaan huollot, renkaat ja polttoaineet mukaan auton käyttökuluihin, matkan kustannus on noin 25 euroa, ilman pysäköintikuluja. (190 km x 0,12 euroa, hinta riippuu toki autosta)

Matkahaut suoritettu matkahuolto.fi ja onnibus.fi sivustojen kautta. Matkahuolto tarjoaa Karhulan ja Lahden kautta reitit, onnibus.fi ei tarjoa mahdollisuutta ostaa lippua Porvoosta Tampereelle.

VR:n lippujen ostaminen onnistuu, arvotuilla paikolla. Paikkojen varaaminen ei onnistu, ellei ole asentanut Adoben Flash Playeriä tietokoneella ja sitä ei omiin koneisiin asenneta. VR, nyt on vuosi 2018, Adobe suosittelee itsekin, että Flashiä ei enää käytettäisi, yksi syy on jatkuvat tietoturvaongelmat, jotka koskevat kaikkia käyttöjärjestelmiä.