Hetki sitten tuli täyteen ensimmäinen vuosi yrittäjyyttä. Jälleen. Täytyy sanoa, että aikaisemmista kerroista on tullut otettua opiksi. Joissain tapauksissa ehkä vähän liiaksikin.

Kun aloitin yrittäjyyden uudelleen, tavoitteeni oli tehdä sen verran töitä, että saisin laskut maksettua ja ruokaa pöytään. Ei yhtään enempää töitä kuin on tarvis. Tässä tavoitteessa onnistuin sen verran hyvin, että en ole edes kaivannut lomaa. Toisaalta, työ on ollut sen verran monipuolista ja mielenkiintoista, että se ei aina ole oikein tuntunut edes työltä.

Ensimmäinen vuosi oli taloudellisesti firmalle nollatuloksen vuosi. Eli pääsin tavoitteeseen. Toisen vuoden jälkeen kassassa voisi jo ollakin vähän rahaa. Välttämätöntä se ei ole, olen tyytyväinen myös nollatulokseen.

Yksinyrittäjyydessä on omat hyvä ja huonot puolensa. Hyvänä puolena vapaus, aamun voi rauhassa aloittaa vaikk liikunnalla. Huonona puolena on se yksinyrittäjyys. Vaikka toimialueenani ovatkin muut yritykset, on työskentely silti paljon yksin tekemistä. Kohtuullisen sosiaalisena ihmisenä se on joskus haaste. Onneksi se ei ole mitenkään hankalasti hoidettavissa oleva asia.

Tästä mennään eteenpäin, hieman lisään vauhtia. Kivaahan tämä on, kaikesta huolimatta!