Sain luettavaksi kirjan, jonka kirjoittajan tekstejä olen seurannut jonkin aikaa. Odotin kirjaa innolla, kirjan nimi lisäsi kiinnostustani edelleen: Järkytä avoimuudella. Kirja, jonka halusin ehdottomasti lukea.

Vaikka minulla oli kirjaa kohtaan kovia odotuksia, ne eivät olleet turhia. Kirjassa tuodaan hienosti esille johtamisessa tärkeitä asioita, jotka tuntuvat olen edelleen hieman hakusessa monessa yrityksessä. Äkkiä ajateltuna kirjan tuomat asiat eivät ole vaikeita, eikä ne sitä olekaan jos määrätietoisuutta ja oikeaa halua niiden toteuttamiseen on. Ja monesti siihen olisi aidosti syytä.

Oma veikkaus on, että mikäli yrityksen toimintakulttuuri ja asenne on samansuuntainen kuin Aki Ahlrothin kirjassa, tuottavuus ja yrityksen terveydentila on huomattavasti parempi kuin päinvastaisessa tilanteessa. Samalla yrityksen kuva työnantajana on sellainen, että tulijoita olisi enemmän kuin on paikkoja.

Osa esille tuoduista asioista voi tuntua pahalta, jopa ärsyttäviltä. Tätä kirjaa ei kannata pikalukea alusta loppuun, rauhallinen eteneminen ajatuksen kanssa avaa ajattelua ja kehittää mahdollisesti toimintaa. Jos mitään muuta ei tapahdu, niin ainakin tämä kirja kylvää ajatukseen siemeniä, joista voi tulevaisuudessa kasvaa toimintaa muuttavia tekoja.

Vaikka kirja on suunnattu yrityksille ja sen johdolle, suosittelen tätä kirjaa kaikille, jotka ovat kiinnostuneet paremmasta työilmapiiristä. Oli kyseessä pieni tai suuri yritys tai yhdistys. Uskon, että tästä kirjasta on hyötyä kaikille.

Kirjan omat nettisivut löytyy osoitteesta: http://www.jarkytaavoimuudella.com/ siellä on linkit myös paikkoihin, mistä kirjan voi ostaa. Ja kirja on lainattavissa myös kirjastoista, Helmet kirjastolla myös sähköinen versio, mistä näyttäisi kaikki olevan lainassa ja varausjono on pitkä. Suosittelen jonottamaan. Ja yritykset: ostakaa tämä kirja yrityksen kirjahyllyyn.

Tämän kirjan kanssa ajaa metrolla oman pysäkin ohi. Tarkoituksella.