Kohta on jälleen se hetki, kun jokaisessa kunnassa ja kaupungissa valitaan kunnalliset päättäjät seuraavalle kaudelle. Vaalit ovat aina jännittävää aikaa, tällä kertaa erityisjännää.

Eritysjännät vaalit näistä tulee sen takia, että vielä ei ole 100% varmaa, tuleeko maakuntahallinto, SOTE ja jos tulee, niin miten ja kuinka laajasti. Se on kuitenkin varmaa, että koulut, päiväkodit, kunnan tieverkosto mm. jää kunnan päättäjien vastuulle.

Vaikka tuntuisi siltä, että näillä vaaleilla ei ole merkitystä, niin kyllä näillä on. Nämä vaalit ovat juuri ne, jotka ovat lähimpänä kaikkia kuntalaisia. Näiden vaalien päättäjät päättävät myös kirjaston määrärahoista, liikuntapaikkojen vuokrista jne. Jokaista kuntalaista koskettavia asioita.

Muista käyttää ääntäsi! Seuraava mahdollisuus on vasta vuonna 2021 jos tämä menee ohitse. Varsinainen vaalipäivä on 9.4.2017 ja ennakkoäänestys 29.3. – 4.4.2017. Ennakkoäänestyspaikat näet täältä: http://tulospalvelu.vaalit.fi/KV-2017/fi/aanestyspaikat.html

Ota mukaan ajokortti, henkilökortti tai passi ja käy äänestämässä.