Vuonna 2012 kuntavaaleissa äänestysprosentti oli 58,3. Se on huolestuttavan alhainen demokratian kannalta. Jotkut tahot ovat uumoilleet, että äänestysinto on tällä kertaa vieläkin heikompi. Syyksi nostetaan kuntavaalien kiinnostuksen puute jota lisää entisestään ensi vuoden alussa olevat maakuntavaalit.

Miksi sitten minä äänestän? Siksi, että se on tapa vaikuttaa. Vaikka tuntuu siltä, että maakunta vie kunnilta paljon tehtäviä ja päätöksiä pois, erittäin merkittäviä päätöksiä on edelleen tehtävänä. Miten järjestetään koulut ja päiväkodit? Mihin tulee pyörätie ja milloin se aurataan talvisin? Kuinka paljon tulee uusia asuntoja? Miten käy kulttuurin?

Kunnallisella tasolla päätetään paljon sellaisista asioista, jotka ovat läsnä jokaisen kuntalaisen arjessa, joka päivä. Siksi on tärkeää äänestää.