Minulla on käytössä pakettiauto vielä tovin ennen kuin saan sen myytyä. Siinä on ollut akku vähän heikossa hapessa, vuosikertamallia. Sitä on pihassa jo pari kertaa latailtu, kun ei ole kulkine käynnistynyt. Jotenkin uuden akun hommaaminen on ollut hidasta, tuota kulkinetta kun käytetään noin joka toinen viikko (siksi se meneekin myyntiin, auto tykkää kun sillä ajetaan).

VIime lauantaina aamutuimaan laitoin pakun kuitenkin lohkolämmittimeen ja pakkasimme Å-Fest -kahvilan tavarat sekä kyseisen tapahtuman iltajuhlien äänentoiston kyytiin. Moottori helähti käyntiin kuin palmun alta, vaikka pakkasta oli kymmenkunta astetta. Varmaan auttoi, että lohkolämmitin oli valmistellut tähän noin 1,5 tuntia. Auto ajettiin Porvoon keskustaan, purettiin kahvilan tavarat ja vein auton ilmaiseen parkkiin, noin 400 metrin päähän torista.

Kello tuli neljä ja oli aika lähteä viemään äänentoistoa ravintolaan. Nyt se hiivatin kone ei sitten inahtanutkaan. Akku död. Muutamat puhelut ristiin rastiin ja sain apua, ystävällinen herrasmies tuli Opelin ja kaapeleiden kanssa ja saatiin pakettiauto käyntiin. Siitä sitten ravintolan eteen, kamat pois autosta (en sammuttanut tässä kohtaa) ja ajoin Porvoon Motonettiin uuden akun ostoon.

Tähän asti kaikki meni vielä normaalin kaavan mukaan. Kävelen varaosa- / palvelutiskille, otin vuoronumeron ja muutaman minuutin päästä oli minun vuoro. Kello oli noin 17.00. Ystävällinen ja asiantunteva myyjä opasti oikean akun luo auton rekkarin avulla ja tiedusteli, että saanko sen vaihdettua. Totesin, että jos en saa tänään, haen auton huomenna sunnuntain keskusta työkalujen kanssa ja vaihdan. Heidän motomaatti ei ollut tällä hetkellä auki.

Tässä kohtaa asiat menivät siihen suuntaan, että on pakko kertoa muillekin. Myyjä totesi, että no, tässä ei ole ruuhkaa, voin tulla auttamaan jos se auto on kerran heidän pihassaan. Otettiin akku matkaan, maksoin sen ja mentiin auton luo. Myyjä haki vielä vähän ruosteenpoistajaa että saatiin kiinnikkeet auki. Siinä sitten pikkupakkasessa (enää ehkä 4 astetta pakkasta) vaihdettiin puolen tunnin ajan pakettiautoon akku. Puhetta riitti ja asenne oli enemmän kuin kohdillaan.

Akku saatiin vaihdettua ja kysyin, mitä olen velkaa, niin en mitään. Uskomatonta! Puoli tuntia vaihdettiin kimpassa akkua autoon, eikä maksanut extraa. Liikkeessä oli toki rauhallinen hetki, olihan kello jo 17.30 paikkeilla kun saimme homman valmiiksi. Akun myyjä toimitti kierrätykseen.

Loistavaa palvelua, jälleen kerran. Motonet Porvoo, hommatoimii. Joka kerta. Ja silti minut yllätettiin vielä kerran. Rima on muille korkealla.