Taannoin kirjoitin siitä, kuinka paljon ihmiset valittavat turhasta. Sen voi lukea täältä: http://tatu.chanth.org/?p=18 (aukeaa uuten ikkunaan/välilehteen)

Ihmisillä on taipumus myös valittaa ihan aiheesta. Tosin, onko pelkkä valittaminen sitten se oikea tapa hoitaa asioita? Rakentava palaute ja parempien ratkaisujen ehdottaminen on omasta mielestä parempi vaihtoehto kuin valittaminen.

Jos mietitään ihan perusasioita, mistä melkein aina tulee sanomista, jos vain on hyvä talvi. Lumi. Sitä on joka paikassa ja auraus tehdään huonosti, kinoksia bussipysäkillä ja ai että kun harmittaa, siitä sitten valitetaan. Lumen satamisesta on turha valittaa, koska sille ei mitään voi, niin valitetaan sitten siitä, kun ei aurata tai jos aurataan, niin se tehdään väärin. Kun tulee kinoksia bussipysäkeille ja porttien eteen.

Jos on voimia kertoa siitä muille, olisi varmasti voimia ajatella, miten sen homman voisi tehdä paremmin. Jos ei ole, niin silloin voi pitää mölyn mahassaan. Tämä lumiesimerkki on siinä mielessä helppo, että jokaisella on varmasti mahdollisuus ostaa tai muuten hommata (ei varastaa) jonkinlainen lumilapion tynkä ja vaikka bussia odotellessa tehdä se kulkuväylä siihen kinokseen, jos kaupungin miehet ei ole vielä ehtineet. Saa liikuntaa, hyvän mielen ja auttaa samalla muitakin.

Vastaavia asioita on vaikka kuinka paljon. Jos vain avaa silmät suunsa sijaan. Myös rakentava palaute, miten asiat voisi tehdä paremmin on aina tervetullutta. Ja vaikka vain niistä tien kuopista ilmoittaminen, mistä muistetaan mainita työkavereille, mutta ei kaupungin tienhoidolle.

Myös hyvä tapa vaikuttaa, on äänestäminen. Seuraavat vaalit, jotka tuntuvat kaukaisilta, on EU vaalit. Niillä on tosi iso merkitys myös suomalaisten elämässä. Seuraavaksi tuleekin jos eduskuntavaalit, kunnallisvaalien jo kolkutellessa ovella. Toivottavasti kaikki tekisivät edes sen verran!