Siihen on olemassa kolme helppoa konstia. Ne eivät ole edes kalliita.

1. hyvät tuotteet
2. tyytyväiset asiakkaat
3. tyytyväiset työntekijät

Miksi juuri nuo? Eikö hinnalla ole väliä. Vaikka elämme tällä hetkellä melko tiukkoja taloudellisia aikoja, niin väitän silti, että hinta ei ole yrityksen menestyksen esteenä. Miksi ei?

1. Jos tuote on hyvä, se halutaan ostaa. Jos se on huono, sitä ei haluta ostaa. Niin yksinkertaista se on. Jos toisella on samankaltainen tuote kuin se, mitä itse myyt, oma tuote täytyy olla parempi tai sen täytyy tuntua paremmalta.

2. Tyytyväinen asiakas on yrityksen paras mainos. Pitämällä asiakkaat tyytyväisenä, yritykselle syntyy vakaan tulon pohja. Siltä pohjalta on paljon mukavampi ponnistaa ja sen päällä on mukavampi kävellä. Tyytyväinen asiakas tuo myös tullessaan muutaman lisäasiakkaan. Tyytymätön asiakas karkoittaa huomattavan monta mahdollista asiakasta. Tai nykyistä, jos oikein tötöillään.

3. Tyytyväiset työntekijät ovat heitä, joiden perustuksille perustuu koko yrityksen olemassaolo. Kun työntekijä on tyytyväinen, hän ei etsi uutta työpaikkaa jatkuvasti eikä käy töissä vain sen takia, että saisi puhelinlaskun maksettua. Kallein työntekijä on se, joka irtisanoutuu. Hänen tilalle täytyy löytää uusi ja perehdyttää. Alasta riippuen asiantuntijan perehdyttäminen voi kestää kolmekin vuotta. Mikäli työntekijät vaihtuvat tiuhaan, asiakastyytyväisyys kärsii osaamisen heikkouden takia ja herättää kummastusta päättävissä tahoissa.

Kolme hyvin yksinkertaista asiaa. Jotta nuo kolme toteutuu, tarvitaan hyvä johto. Jos yrityksen johto ei pidä edes yhtä noista asioista tärkeänä, yritys voi menestyä jonkin aikaa. Suurmenestystä siitä tuskin kuitenkaan tulee.