Muuten hyvä idea, mutta sitä ei voida koskaan toteuttaa. Virke, joka toistuu monissa keskusteluissa, etenkin kun puhutaan uusiutuvista energioista ja niiden hyödyntämisestä. Kun ei aina paista aurinko ja sitten talvella on Suomessa pakkasta, niin tarvitaan paljon sähköä. Eikä silloin ihan varmana tuulekaan. Tuolta pohjalta on toki hieman haasteellista lähteä suunnittelemaan uutta tapaa tuottaa energiaa.

Maapallolla on siitä jännittävä paikka, että aina jossain tuulee, aina jossain paistaa aurinko. Myös jossain päin sataa niin paljon, että pienvesivoimaloita voitaisiin tehdä paikkoihin, missä tarvitaan sähköä, mutta sen tuominen on muuten hankalaa tai tarve niin pieni, että enempää ei tarvita.

Se kohta, milloin sanotaan että: ei onnistu, ei ole mahdollista, on se, kun sitä uusiutuvaa energiaa pitäisi säilöä tai siirtää paikasta toiseen. Saharan liepeillä voitaisiin kerätä aurinkoenergiaa valtavat määrät. Sen saaminen muualle on toki haasteellista, mutta onko se mahdotonta? Mielestäni ei. Ratkaisu voi olla aluksi hankala, mutta ei suinkaan mahdoton. Täytyy vain keksiä, missä muodossa se energia siirretään. Sen saralla on menty jo hyvinkin eteenpäin. Toivoisin, että myös Suomessa oltaisiin terävinä asian tutkimisessa.

Onneksi moni on jo sitä mieltä, että sanat mahdoton ja tiede eivät ole kimpassa keskenään. Mikä tahansa on mahdollista toteuttaa, kun vain löytyy halua ja intoa ongelmien ratkaisuun on. 40 vuotta sitten aika monen mielestä 575 000 kiloa painava kasa metallia, ihmisiä ja tavaroita ei voi lentää taivaalla 13 kilometrin korkeudessa yli 800 km/t vauhdilla yhtäjakoisesti yli 15 000 kilometriä. Mutta niinpä vain voi. Myös avaruuteen kurkottelu oli utopiaa vielä 50 luvulla. Ei ollut puhettakaan siitä, että olisi miehitetty avaruusasema, jossa on jo käynyt muutamia turistejakin.

Ai niin, se tapa siirtää uusiutuvaa energiaa jo olemassa ja sen siirtäminen onnistuu jo nyt olemassa olevilla laitteilla. Ei se niin kaukana ole kuin moni ajattelee. Tätä ainetta voidaan jatkojalostaa metaaniksi ja synteettiseksi maakaasuksi, jota voidaan käyttää nykyisissä kaasuvoimaloissa ja kaasuautoissa.

Mikään ei ole mahdotonta.

lentokoneesta