Nyt kun vaalit ovat jo ovella, nostaa eräs puolue tavoitteekseen torpata jo kertaalleen hyväksytyn tasa-arvoisen avioliittolain. Näin ollen mitätöiden kansalalaisaloitteen allekirjoittaneiden 166 851:n suomalaisen mielipiteen ja eduskunnan päätöksen. Syy löytyy heidän mukaansa raamatusta. Jos raamattu on riittävä syy mitätöidä ihmisiä ja syy tehdä ihmisoikeusrikoksia, on se minusta todella huono kokoelma kirjoituksia.

Valtion yhtenä tehtävänä on tarjota tasa-arvoinen paikka kaikille. Valtion tehtävänä ei ole sen määritteleminen, ketkä saavat rakastaa ja olla rakkautensa kanssa lain edessä tasavertaisia. Jos kaksi tai useampi oikeustoimikelpoinen ihminen ilmaisee halunsa, suostumuksensa ja rakkautensa toisilleen, ei valtiolla ole siihen mitään sanomista.

Tällä hetkellä tasa-arvoinen avioliittolaki ei tunne useamman ihmisen välisiä liittoja. Uskon vakaasti, että se hetki ei ole kaukana. Miksi meidän kulttuurimme on niin tiukasti sidottu siihen, että vain kaksi ihmistä voi muodostaa liiton? Olisiko loppujen lopuksi kuitenkin parempi vaihtoehto useille osapuolille se, että jatkuvien erojen ja uusien liittojen sijaan tulisikin tilanne, missä ei ole pakko erota jos haluaa myös jotain muuta? Se ei tietenkään poista sitä, että joskus ihmiset ei vain tule enää toimeen keskenään ja halutaan tehdä se lopullinen pesäero, mutta se voisi niitä hieman vähentää.

Ihmiset muodostavat ihmisten välisiä liittoja, ei sukupuolten välisiä liittoja. Se ei liene vielä ihan kaikille eduskuntaan pyrkiville selkeä ajatus. Se, että itse ei halua elää suhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa tai monen ihmisen kanssa, ei saa olla syy siihen, että sellainen, joka sitä haluaa, ei saisi niin tehdä. Sen kieltäminen olisi myös perustuslain vastaista.

Tasa-arvoinen avioliittolaki menee jälleen askeleen lähemmäksi sitä, että meillä toteutuisi perustuslaki niin kuin se on kirjoitettu.