Tärkeimpinä vaaliteemoinani pidän eettisyyttä ja ekologisuutta. Syy on siihen se, että meillä ei ole toista planeettaa, jonka resursseja käyttää tai toista paikkaa mihin muuttaa jos tämän tuhoamme. Vastuu on tästä asiasta meillä kaikilla. Ei vain niillä, jotka saastuttavat eniten, myös kotipesä on pidettävä puhtaana.

Suomessa on ollut huolestuttavia suuntauksia, joissa talous on laitettu kaiken edelle. On tärkeää, että ihmisillä on töitä ja talouden rattaat pyörivät, mutta se ei saa tapahtua hinnalla millä hyvänsä. Erittäin huonoa arviointikykyä osoittavia tapauksia ei tarvitse kaukaa hakea. Niitä on Suomessa kaksi kappaletta: Talvivaara ja Olkiluoto 3. Kumpikaan niistä ei ole tähän mennessä tuottanut euroakaan Suomen talouteen. Molemmista uhkaa tulla jättilasku, niin ympäristön kuin taloudenkin kannalta.

Eettisyys käsittää myös muuta kuin sitä, että vaatteemme ei ole alle kouluikäisten lasten tekemiä, tai älylaitteemme vähän vanhempien lasten. Tuotteiden koko elinkaari, mineraaleista lähtien täytyy täyttää eettisyyden periaatteet, aina loppukierrätykseen saakka. Tämä on iso kansainvälinen haaste, johon täytyy tarttua kovemmalla otteella kuin tähän saakka on tehty. Ei pidä ajatella, että orjuus on vain kolmannen maailman asia. Suomessa on tänä päivänä noin 700 orjaa. Maailmassa orjia on noin 35 miljoonaa. Jokainen on liikaa.

Talouden me voimme sentään korjata. Vaaliteema täällä.

lähde: http://www.kepa.fi/uutiset/11016