Jälleen se on täällä. Ravintolapäivä! Tuo mahtava keksintö, joka keksittiin Suomessa. Ensimmäisen kerran jälkeen meinasi tulla stoppi, varsinaiset ravintolat ei tykänneet (no ehkä osa tykkäsi), eikä valvira tykännyt kun tarjoiltiin alkoholia. Tästä kuitenkin selvittiin ja enää ei tarjoilla alkoholia Ravintolapäivän ravintoloissa.

Idea  ja konsepti on aivan mahtava. Jokainen, joka haluaa, saa kokeilla kahvilan, ravintolan tai jonkun muun paikan pitämistä yhden päivän ajan. Tämä lisää yhdeksi päiväksi kylien ja kaupunkien ravintolatarjontaa huimasti. Ihan joka nurkalla näitä pop-up ravintoloita ei tosin ole.

Ravintolat saattavat myydä ravintolapäivän aikana normaalia vähemmän ruokaa. Mutta tässä on niin paljon positiivisia asioita, jotka varmasti maksavat mahdollisesti menetetyn myynnin takaisin.

  1. Ravintolapäivänä on erilaisia tarjottavia huomattavasti enemmän. Jos olisin ravintoloitsija, tutkisin mitkä ravintolat ovat monena kertana peräkkäin ja kävisin katsomassa, miten ne vetävät väkeä. Mukaan saattaisi tarttua idea, jolla voi helposti kasvattaa oman ravintolan myyntiä.
  2. Kun moni valittaa sitä, miten kallista on ravintolassa käynti, niin eipä valita sen jälkeen kun on pitänyt yhden ravintolapäivän. Vaikka päivästä jäisikin materaalikulujen jälkeen ns. voittoa 100-200e (mikä ei toki ole Ravintolapäivän tarkoitus), niin ei sillä tuntipalkoille pääse. Tämän jälkeen ymmärtää, miksi se hyvä pitsa ei maksa 3-5 euroa vaan 10 euroa.

Onneksi meillä on Ravintolapäivä!