Suomeen on perusteilla Eläinten puolue. Ruotsin eläinoikeuspulue Djurens parti:n ja Alankomaiden Partij voor de Dieren vanavedessä. On hienoa, että eläinten oikeudet nostavat päätään ja kaikkien eläinten arvo tunnustetaan. Itse en ole ajatellut noihin puolueisiin liittymistä. Jos sen tuntee omakseen, on se kuitenkin hyvä juttu!

Miksi en sitten itse koe sitä omakseni? Koen itse, että politiikka, kuten muutkin asiat täällä, ovat kokonaisuuksia. Jokainen asia on riippuvainen jostain. On hienoa että ajamme eläinten asioita, mutta mitä jos emme aja sitä, että turpeen käyttö pitäisi lopettaa Suomessa? Kyse on pitkälti ympäristö- ja energiapolitiikasta, mutta myös eläinten oikeuksista. Jos emme kiinnitä huomiota eläinten koteihin, luontoon, ei omasta mielestäni ajatella tarpeeksi laaja-alaisesti.

Samalla kun mietimme eläimiä, niin pitäisi miettiä eläintä nimeltä ihminen. Myös ihmisten asiat ovat osa eläinten oikeuksia. En kannata turkistarhausta ja olisin valmis lopettamaan sen vaikka heti. Mutta en halua rangaista ihmisiä, jotka joskus ovat huonon valinnan tehneet. Tai heidän lapsiaan. Täytyisi miettiä, miten siirtyminen tehdään. Silloin kun esimerkiksi orjakauppa kiellettiin, annettiin tuskin tukipaketteja orjakauppiaille, mutta ajat ovat erit nykyään.

Niin sanotuille yhden asian puolueille lienee silti Suomessa kysyntää. Ei se ole ollenkaan väärin, jos haluaa ajaa vain eläinten asiaa. Parempi sekin on kuin maata kotona ja ihmetellä, miten huonosti tässä maassa on asiat.

Kuten sanottua, itseäni kiinnostaa asiat hieman laajemmin, joten olin mukana perustamassa Vihreiden jäsenjärjestöä nimeltä Vihreät Vegaanit ry ja toimin tällä hetkellä sen puheenjohtajana. Minulle tärkeitä asioita on puhtaan ja monipuolisen luonnon lisäksi myös energia-asiat, ihmisoikeudet ja tasa-arvo, sekä liikenneratkaisut. Noin niinkuin päällimmäisenä. Uskon siihen, että omalta osaltani teen Suomesta paremman paikan elää niin ihmisille ja muille eläimille. Onneksi tätä hommaa ei tarvitse tehdä yksin.