Joskus tuntuu siltä, että suomalaiset valittavat kaikesta. Ihan kaikesta. Sää ei ole koskaan hyvä, terveys on aina rempallaan, tiet ovat möykkyisiä, niitä ei ole aurattu, hiekoitettu, on hiekoitettu liikaa, ei ole pesty katupölystä, aurinko paistaa liian kuumasti tai sitten on liian kylmä.

Negatiivisen energian määrä on valtava. Ja sen voima on vielä suurempi. Yksi valittava ihminen pystyy kumoamaan ison joukon positiivisia ihmisiä. Ei maailma ole täydellinen, eikä siihen koskaan varmasti päästä, ei ainakaan jos suomalaiselta kysytään.

Facebook on oikea valitusvirsien kultakaivos. Ei mene varmaan päivääkään, etteikö siellä joku valittaisi jostain. Ei välttämättä sen takia, että olisi närkästynyt varsinaisesti, mutta kun jotain pitää keksiä, niin valitetaan vaikka sitten naapurista, joka kulkee hissillä yhden kerroksen matkan tai siitä, joka haisee aina hieltä ja sitten koko hissi haisee.

Välillä sitä miettii, että eikö olisi helpompaa olla, jos ei jatkuvasti valittettaisi? Joo, on kylmä, mutta on vaatteita ja aurinko paistaa. Raikas talvikeli josta nauttii todella moni. Jos et tykkää, älä valita! Se ei valittamalla mihinkään muutu, mutta ne, jotka nauttivat saattavat harmistua siitä. Tai jos on helle, etkä tykkää, älä valita siltikään.

Näin kerran hienon ajatusympyrän. Jos valitat jostain, etkä voi tehdä asialle mitään, älä valita. Jos valitat jostain, jolle voit tehdä jotain, tee sitten, äläkä valita.

Nauti. Nauti jokaisesta päivästä, jos et koko päivästä, niin edes jostain osasta siitä.