Viikonloppu alkoikin sitten oikein rattoisasti. Yksi perheen tietokoneista aloitti ihmeellisen piip-piip-piip äänen pitämisen. Ei kovin voimakasta ääntä, mutta ei se kone käyntiinkään enää lähtenyt. Nopea vianselvitys paljasti vian olevan kovalevyssä.

Ei hätää tuumin, kait nyt Porvoosta saa 2,5″ HDD levyn SATA väyläisenä. No eipä saa. Ei muuta kuin Jumboon, Vantaalle. Siellä oli tarjossa SSD levyjä, liian pieniä ja sopivan kokoiset oli taas liian kallitta. Sekä yksi liian kallis 1TB levy. Matka jatkui verkkokauppaan, mistä tarttui matkaan mukaan WD:n 500GB SATA kovalevy.

Vanha levy pois koneesta, uusi tilalle ja kone käyntiin. Laitteen mukana tulleita levyjä ei ole mailla halmeilla, mutta ei hätää. Tälläkin kertaa Applen toiminta on onnistunut kehittymään yli odotusten. Alt -näppäin pohjassa kone käyntiin, valitaan verkko mihin halutaan liittyä ja sen jälkeen internet recovery. Uusin käyttis lähti latautumaan verkon yli. Time Machine on pitänyt jatkuvasti huolta siitä, että tiedostot ovat ajan tasaisesti varmuuskopioitu ulkoiselle verkkolevylle.

Hintaa tuli osille 55 euroa, matkaan meni toki aika paljon rahaa. Mutta en ole kovin monesti näin nopeasti korjannut kannettavaa tietokonetta. Käyttis nyt latautuu iäisyyden kun meillä on käytössä 3G netti, mutta siinäpähän latailee. EI tässä enää ole paniikkia.