Lapsuus on jännittävää aikaa. Kaikki on silloin uutta, jokainen päivä on jännitävä, koskaan ei tiedä mitä eteen tulee. Jokainen asia on yhtä mielenkiintoinen ja ihmeellinen sekä luonnollinen. Ei ole valmiiksi ohjelmoituja geneettisiä epäluuloja tai asenteita. Ihmeellistä aikaa.

Sitten peliin astuu ympäröivä maailma yhä enemmän. Vanhempien ja muiden aikuisten asenteet alkavat pikku hiljaa juurtua lapsen mieleen. He, joihin lapset eniten luottavat, heidän tavat ja asenteet myös usein omaksuvat. Lapsena siinä ei ole mitään ihmeellistä, jos kaksi miestä pussaa ja halaa. Tai jos mies ja kaksi naista asuvat yhdessä. Kunnes tulee vanhempi ja kertoo kuinka se on luonnotonta ja että heitä kannattaa vältellä. Siitä syntyy asenne, joka saattaa kestää koko loppuelämän ajan.

Mitä sitten tapahtuu, jos lapsi varttuessaan teini-ikäiseksi, huomaakin, että pitää seksuaalisesti viehättävänä samaa sukupuolta olevia kuin hän itse? Häpeääkö hän sitä tilannetta? Kohta 10 vuotta hän on isän ja äidin suusta kuullut, kuinka se on luonnotonta ja väärin. Uskaltaako hän kertoa siitä vanhemmilleen vai yrittääkö hän tukahduttaa sen tunteen ja elää vanhempien normien mukaisesti?

Mietin myös niitä nuoria, joita kiinnostaa tämä ympäröivä maailma omaa ulko-ovea pidemmälle. Sanooko joku vanhempi lapselleen että noi on niitä kasvissyöjähippejä, jotka luulee olevansa parempia kuin muut, vaikka oma lapsi haluaisi olla juuri sellainen, kasvissyöjähippi joka ei halua tappaa, eikä sitä, että hänen ruokansa eteen tapetaan. Saati, että olisi kiva hengittää edes jokseenkin puhdasta ilmaa. Miltä se tuntuu?

Oma veikkaukseni on, että se tuntuu lapsesta ja nuoresta pahalta. Kielteisten asenteiden siirtäminen ja julistaminen on ehkä pahin asia, minkä voi lapsille tehdä. Olen itse onnekas, enkä ole moista käytöstä isältä kokenut. Aina on saanut olla oma itsensä, eikä väheksyntää ole valintoihin tullut. Ohjeita kyllä ja ne onkin olleet hyviä. Kaikki ei ole näin onnekkaita.

Aiheeseen sopiva mainos Australiasta:
https://www.youtube.com/watch?v=8AcWo3gbtBk

Aiheeseen mielestäni sopiva kappale:
Viikate – Kuolleen miehen kupletti
(spotify linkki on tuo, toivottavasti toimii)